Når hjernen er hekta
Hva er avhengighet? Hvilke ulike former for avhengighet finnes det? Hvordan behandler man avhengighet? Disse store spørsmålene ble stilt under årets Hjernehelsekonferanse i hovedstaden.
Hvorfor er det slik at noen blir avhengige, mens andre ikke? Hva danner vår ulike forståelse for avhengighet? Hva trenger vi å vite om bakenforliggende årsaker til folk sin avhengighet? Hva kan fastlegen hjelpe med?
Trygghet er et nøkkelord som går igjen for å få folk til og åpne seg om avhengighet. Det er viktig å bygge tillit til mennesker i sin avhengighet. Gi rom for å dele, og rom for å kunne hjelpe. Avhengighet er alltid knyttet til skam og negative følelser. For å bryte dette mønsteret, trenger man først og fremst å bli tatt på alvor, både hos medmennesker og hjelpeapparatet
– Trygghet med behandler er viktigere enn selve behandlingsmetoden.
Dette hevdet flere av foredragsholderene.
Årets hjernehelsejournalister; Torgeir Strandberg og Robert Veiåker ble gjort stas på av Hjernerådet. Journalistene står bak filmen; Kunsten å dø, en sterk film om sykdommen ALS.
På konferansen var det mange ulike aktører representert. På stand for NFS stilte Aud Løland og Jan Helge Tuv. De delte ut kunnskap om hjerneslag, Hjernecella og informasjon om NFS. Konferansen ble filmet, og vil bli tilgjengelig på nettet i nær framtid.
Årets hjernehelsejournalister; Torgeir Strandberg og Robert Veiåker ble gjort stas på av Hjernerådet.
Lenke til filmen kunsten å dø finner du på hjernerådets facebook side