Slagrammede, omsorgspersoner og terapeuter – vil du benytte deg av teknologi for å hjelpe rehabilitering?

Brukere prøver helsespillet

Ville du benytte deg av teknologi for å forbedre utsiktene for slagrammede som opplever lammelse i armen? AMoRSA-prosjektet ønsker å vite!

AMoRSA står for  “Adaptive and highly motivating platform for the rehabilitation of patients with arm palsy following a stroke“ (adaptivt og motiverende plattform for rehabilitering av slagrammede med forlamning av armen). Prosjektet begynte 01. mars, 2017 og slutter 29. februar, 2020.

Bakgrunnen

I Europa finnes det millioner av mennesker som sliter med kronisk lammelse etter hjerneslag. Et godt system for rehabilitering som kan benyttes i hverdagen kan hjelpe pasienter få tilbake mobilitet og mestre gjøremål i hverdagen, som det å spise eller kle på seg på egen hånd.

Hvordan det fungerer

Prosjektets mål er å gjøre det mulig for pasienter med komplett lammelse i armen å benytte seg av en effektiv, motiverende og systematisk nevrorehabilitering som passer til bruk i hverdagen. Prosjektet tar derfor sikte på å utvikle en treningssystem med et hjerne-muskel-maskin grensesnitt, som kan reaktivere forbindelser mellom hjernen og muskler. Systemet er forankret i et digitalt helsespill som gir pasienter informasjon om deres fremgang og dermed motivasjon.

Prosjektet er i planleggingsfasenog prosjektgruppen ønsker blant annet å undersøke hva slagrammede, deres pårørende og omsorgspersoner mener om disse nye trendene i rehabilitering. De har laget tre forskjellige undersøkelser, en for pasienter, en for pårørende og en for terapeuter (som nevrologer, fysioterapeuter, osv).

Vil du delta i spørreundersøkelsen?

Vil du vite mer, kan du lese mer og finne lenkene til undersøkelsene her. For å ta undersøkelsen, må du kunne lese engelsk eller tysk.

 

Del:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Logg inn

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste.