Hjernerådet holder foredrag om “musikk i Hjernen”

Hjernerådet arrangerer foredraget “musikk i hjernen”.

Foredragsholder: Nevrolog og pianist Geir Olve Skeie.

Sted: Litteraturhuset, Wergelandsveien 29, 0167 Oslo

Når: Torsdag 16.mars kl 17.00 – 18.00.

Detaljer:

Geir Olve Skeie er både nevrolog og pianist. Torsdag 16. mars kl. 17 forteller han om hvordan musikk virker inn på hjernen din. Arrangementet er i Litteraturhuset i Oslo. Det er stor aktivitet i hjernen når du hører musikk, og enda mer hvis du selv spiller. Da «eksploderer» hjernen nærmest som i et fyrverkeri. Musikk kan virke beroligende, men hvorfor gjør den den? Undersøkelser viser at barn som spiller, husker bedre. Musikk har mange målbare effekter på hjernen, og virker på inn på blodtrykk, puls og immunsystemmet! Geir Olve Skeie er overlege ved nevrologisk avdeling ved Haukeland universitetssykehus og professor i musikk ved Griegakademiet i Bergen. Skeie krydrer foredraget med musikkeksempler.

Foto: Tor-Helge Gundersen.

Arrangementet er gratis, begrenset plass.

(les også om artisten Suze under fanen “personlige historier” på denne nettsiden, www.slagrammede.org, om hvor stor betydning musikken hadde i hennes rehabilitering etter hjerneslagene.)

Del:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Logg inn

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste.