Europeisk forskning på SVD (Small Vessel Disease).

safe   SVDs

SVD@targets

SAFE er partner i det nye prosjektet kalt SVD@targets.

SVD is Small Vessel Disease, som påvirker små arterier og kapillarer i hjernen og er årsaken til de fleste hjerneblødninger og for ¼ av ischemiske hjerneslag, og er årsaken til minst 40 % tilfeller av demens.

Et internasjonalt konsortium av for det meste europeiske investorer har startet et stort forskningsprogram for å finne mekanismer og veier I de ulike former for small vessel disease.

Dette gir SAFE tilgang til forskningsmiljøet for demens siden prosjektet fokuserer på å identifisere hovedfaktorer og behandling av hjerneslag og demens. Det faglige i konsortiet er av høyeste kaliber, inkludert Rothwell (Oxford), Dichgans (München) og Wardlaw (Edinburgh).

Slag og demens rangerer blant de viktigste helseutfordringer I Europa. Small vessel diseases (SVDs) i hjernen har blitt en sentral forbindelse mellom disse to store sykdommer. SVDs står for mer enn 30% slag og for minst 40% demens tilfeller. De møter flere forskjellige sykdommer som kan bli adskilt basert på underliggende genetiske feil, risikofaktorer og kliniske utprøvinger. Til tross for stor betydning for helsen, er det ingen behandling med sikker effekt mot SVD.

En hovedoppgave for dette 5-årlige prosjektet er å identifisere felles molekylær, mobil og fysiologiske mekanismer som inngår I funksjonen til mikroårene I forskjellige SVD. Prosjektet vil videre undersøke hvordan disse mekaniske feil gir hjerneskade og utprøve nye terapeutiske metoder I eksperimentale systemer og hos pasienter. Prosjektet vil benytte avansert teknologi for å utvikle ny behandling og derved forebygge slag og demens.

For ytterligere informasjon: http://www.svds-at-target.eu/

Del:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Logg inn

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste.