Forsking i Europa

SAFE (Stroke Alliance For Europe) er en viktig partner i ny forskning for å forebygge komplikasjoner etter hjerneslag
EU-kommisjonen har bevilget penger til et nytt prosjekt om hjerneslag under programmet Horizon 2020. Hjerneslag er den nest største årsaken til død og den største årsaken til langvarig funksjonsnedsettelse.
PRECIOUS prosjektet vil undersøke konsekvenser av å behandle komplikasjoner ved hjerneslag slik som feber og svelgeproblemer, noe som er vanlig hos eldre pasienter. Dersom man ikke behandler disse, vil pasienten bli sykere. I forsøket vil pasienten få paracetamol, et antibiotikum, et antiemetikum eller en kombinasjon av disse ved siden av god generell behandling for å redusere risikoen for død eller langvarig funksjonsnedsettelse.
Studien
Totalt 6 millioner euro er bevilget til konsortiet for å gjennomføre studiet over fem år. Konsortiet inkluderer SAFE (Stroke Alliance for Europe) og partnere fra ti europeiske land. PRECIOUS vil rekruttere 3800 pasienter fra 80 forskjellige sykehus til studien. Pasienter over 66 år vil bli undersøkt for deltagelse, og så gitt billig hyllevare-medisin de første fire dagene.
PRECIOUS konsortiet ledes av nevrologen Bart van der Worp fra universitetssykehuset i Utrecht, Nederland. SAFE vil delta med spredning av rapporten.
Jon Barrick, president i SAFE, kommenterte dette slik: Slagforskning er meget underfinansiert, så vi er glade for å kunne støtte PRECIOUS. Denne enkle, men viktige studien av ledende europeiske klinikere vil hjelpe med informasjon om fremtidig praksis og sikre bedre resultater.
Koordinator Bart von der Worp sier om virkningen av programmet:
Vårt mål er at prosjektet skal vise det store potensialet for bedre helse for den europeiske befolkning som ligger her til en billig penge. Håpet er at bruk av billig og sikker medisin i forebyggende behandling skal resultere i god bedring etter slaget både i Europa og andre steder.
Horizon 2020 programmet
Horizon 2020 er det største forsknings- og innovasjonsprogram i EU med et budsjett på nesten 80 milliarder euro over en 7-års periode (2014-2020). Det lover nye gjennombrudd og oppdagelser ved å videreføre gode ideer fra laboratoriet til markedene.
SAFE
SAFE er det ledende nettverket for pasientorganisasjoner innen hjerneslag. Det er en frivillig organisasjon og har 26 medlemsorganisasjoner spredd over 22 land. SAFE representerer en pasientgruppe som ønsker å få mer fokus på forebygging av hjerneslag på den politiske dagsorden i Europa, støtte til slagforskning og forebygging av hjerneslag gjennom utdannelse.
Pressekontakt
Kontakt dr Gary Randall (gary.randall@stroke.org.uk) for mer informasjon om PRECIOUS.

Del:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Logg inn

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste.